Kaunis kampaus kruununa päässä

7.12.2018
Inca Salomaa ja Iida-Lotta Rautio

Hiiohoi!!

BlogiInca-maskeeraus

Terveisiä maskeerauksen puolelta! Olen Inca Salomaa, maskeerauksen ja hiuspuolen vastaava vetäjä. Suunnittelutyö on ollut aikaa vaativaa ja erittäin mielenkiintoista puuhaa ja samalla olemme päässeet seuraamaan näyttelijöiden työtä ja kehittymistä lavalla ja harjoituksissa!

Meidän tehtävämme on siis varmistaa että jokaisen hahmon ja esiintyjän kasvot eivät katoa lavan säihkyvien valojen välkkeeseen, vaan jokaiset kauniit kasvot lavalla näkyvät sinne takariveille asti. Hyvä maski sitoo esiintyjän roolivaatteet yhdeksi kokonaisuudeksi ja jotkut jopa aivan toiseksi ihmiseksi!

Aloitimme kartoittamalla näyttelijöiden toivomuksia, ajatuksia ja mieltymyksiä samalla kun tutkimme käsikirjoitusta ja ajan muoteja. Saatuamme alustavat suunnitelmat valmiiksi jatkoimme musikaalin yökouluun testaamaan ajatuksiamme ja suunnitelmia konkreettisesti esiintyjien kasvoilla! Kiirettä ja hulinaa riitti mutta paljon saimme aikaiseksi. Muutoksia on vielä luvassa ja suunnitelmat kesken, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa!

Jos mietitään, että olemme kaikki aika kokemattomia näin ison projektin maskeerauksen suhteen, olemme onnistuneet työskentelemään hyvin yhdessä ottaen mahdollisimman monet mielipiteet ja toiveet huomioon ja kehitymme koko ajan. En malta odottaa nähdä lopputulosta lavalla, ja että te pääsette näkemään maskeeraukset ja kampaukset elävinä lavalla tammikuussa!

iidalotta-hiustenblogikuva
Hiustiimin Iida-Lotta Rautio

Heipsan hiustiimistä!

Hiukset hyvin, kaikki hyvin; onko mitään parempaa kuin kaunis kampaus kruununa päässä?

Hiustiimin hommat ja kovat ajat ovat vasta edessä: hiusten suunnittelu ja ideointi ovat takanapäin ja seuraavaksi päästään tositoimiin! Ensimmäiset koevedokset ovat suurimmalta osin tehty. Musikaaliporukan huikeassa yökoulussa valtaosa näyttelijöistä näki ensimmäisen version hahmonsa hiuksista ja pääsi tiimimme käsittelyyn ja tuunattavaksi.

Musikaalin hiustiimi vastaa lavalla esiintyvien hahmojen ja henkilöiden hiuskuontalon näyttävyydestä ja siitä, että hiussuortuvat pysyvät poissa näyttelijän silmiltä ja suusta (aiheuttaa yskänkohtauksen joutuessaan kurkkuun, testattu). Hiukset myös edustavat hahmoa ja tämän luonnetta. Odotettavissa erikoisia teoksia, eriskummallisille hahmoille!

Ideoinnissa on käytetty 1500-luvun alun aitoja kampauksia sekä kuvia todellisista musikaalissa esiintyvistä henkilöistä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, niin kuin vanha sananlasku sanoo.

Hiustiimimme miehitys on pieni mutta pippurinen: kolme (ainakin melkein) Lottaa, joiden käsissä suurinkin leijonanharja taltutetaan milloin minkäkinlaiselle letille ja nutturalle.

Itse olen innoissani ja odotan jännityksellä tulevia haasteita ja näytöksiä. Yllätyin aluksi hahmojen ja työn määrästä, mutta luotan vahvasti työnsä osaavaan porukkaamme.

Pysyykö Kaarinan lettikruunu koossa ja kuinka likaiset herra Hannun hiukset oikeasti ovatkaan? Tule tammikuussa ottamaan selvää!

Iida-Lotta

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s