Juhana Herttua

7.1.2019
Jere Paavilainen

Hoi ystävät, tervehdys!

Täällä kirjoittelee Jere Paavilainen ja roolihahmoltani olen Juhana Herttua. Musikaalissa on mukana herttuan veli Magnus Vaasa sekä ex-vaimo ja tuleva vaimo.

Hahmoni on mielestäni aika tyypillinen fiktiivinen kuningas, joka pistää oman etunsa muiden edelle, tosin siihen aikaan mihin tarina sijoittuu, taisi Herttuan olemus olla hyvinkin todenmukaista. Herttua tahtoo hallita sekä periä kruunun ja hänen on vaikea joustaa kompromisseissa. Hän yrittää haalia ihmisiä omalle puolelleen ja saada ihannoitsijoita.

Hahmon esittäminen on hauskaa, sillä kieltämättä olen itse myös hieman sellainen ”omat edut ensin” tyyppinen henkilö. Tämä on kuitenkin yliampuva versio ja on huvittava nähdä lopputulos. Vaikeinta on yrittää sopeutua ylelliseksi herttuaksi ja johtajaksi, joka toimii ylimpänä kätenä monissa asioissa. Hahmon tulkinnalle on annettu hyvin vapaat kädet ja se on tehnyt tästä mielenkiintoista. Periaatteessa ei missään vaiheessa ole sanottu millainen hahmon kuuluisi olla. Se tuo haastetta, mutta synnyttää sen kiinnostuksen tähän tekemiseen, kun tulee fiilis että itse pääsee olemaan osa tätä kokonaisuutta muullakin kuin näyttelemisellä.

Kuvat: Johanna Jeronen

Musiikki on siis kerrassaan upein asia koko projektissa ja sehän on vaan lisännyt haluani osallistua musikaaliin. Lempikappaleeni on joko Annan laulu tai sitten Nemo Nisi. Pääsin myös osallistumaan musiikin kirjoitukseen ja sain kirjoittaa musikaalin rap-kappaleeseen oman osion.

Tiedän, että musikaalista tulee kerrassaan mahtava ja myös ”kerran elämässä” tapainen kokemus. Osta lippu, jos et vielä ole tehnyt niin ja tule katsomaan upeaa esitystä siitä, kuinka haarukka päätyi Suomeen!


Lippuja saa ostettua Kangasala-talon lipunmyynnistä tai lippu.fi-verkkokaupasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s