”JA TÄSTÄ LÄHDETÄÄN VETOJOUSELLA”

9.1.2019
Elina Mäkelä

Tässä musikaalissa on paljon kaikkea, mitä ei ole nähty aikaisemmin Kangasalan lukion upeissa musikaaleissa. Yksi näistä on kahdeksan hengen jousiorkesteri!

Minä olen Elina Mäkelä, entinen kanglulainen ja nykyinen musiikkikasvatuksen opiskelija Sibelius-Akatemiasta. Hullussa Prinssissä vastuullani ja ohjauksessani on siis tämä yllä mainittu ihana tyttöjoukko, joka viuluineen, alttoineen ja selloineen luo musikaaliin yhdessä muun bändin kanssa herkkää tunnelmaa ja mukaansatempaavaa poljentoa. Tavoitteenani on valmistua jonain päivänä musiikin aineenopettajaksi ja päästä tekemään koululaisten kanssa juuri tämän kaltaisia projekteja opettajan roolissa. Siksi en epäröinyt hetkeäkään lähteä jousisektion ohjaajaksi, sillä saan tästä valtavasti hyödyllistä kokemusta niin pedagogisesti kuin musiikillisestikin.

Rakkaan musaope-Maijamme säveltämä musiikki kaikessa monipuolisuudessaan sisältää paljon soitettavaa meille jousille, ja olen siitä erittäin innoissani sekä onnellinen näin viulistina. Näissä biiseissä ei suinkaan tyydytä pelkkään useimmin kuultavaan rauhalliseen ja seesteiseen jousimattoon, vaikka sitäkin on totta kai luvassa. Saamme myös tykittää sellaisellakin tempolla ja voimalla, että joidenkin biisien jälkeen on vaivihkaa katkottu jousesta irronneita jouhia. Sehän onneksi vain kertoo hyvästä meiningistä. 😀 Yläkoululaisista ja lukiolaisista koostuvan pikkuorkesterimme kanssa on ollut mahtavaa työskennellä.

Kuva: Samu Toivonen

Aloitimme treenaamisen lokakuussa sunnuntaitreeneillä, joissa kappale kerrallaan aloimme tutustua musikaaliin. Varsinkin alkusyksystä olimme välillä kaikki ihan hukassa, missä kohtaa lappua mennään, onko menossa ykkös- vai kakkosmaali ja pitikö tässä nyt lähteä veto- vai työntöjousella, mutta onneksi kaikesta selvittiin huumorilla ja yhteistyöllä, ja selvitään edelleen. Kaiken tämän hetkittäisen epätietoisuuden vastapainoksi parhaimpia hetkiä ovat olleet tietysti ne, kun itsellenikin on tullut kylmät väreet omasta soitostamme – hienolla musiikilla on ihmeellinen voima!

Toivottavasti näemme pian juuri Sinut Kangasala-talon katsomossa nauttimassa ainutlaatuisesta musikaalistamme. Lämpimästi tervetuloa näkemään ja kuulemaan suuren työmme tulos.

Rakkaudella, Elina ja muu jousisektio aka Jousiorkesteri Mystisyysmaali

Lippuja saa ostettua Kangasala-talon lipunmyynnistä tai lippu.fi-verkkokaupasta.

Kuva: Johanna Jeronen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s